Apple Special Event

Ieri, 23 Octombrie, a fost o zi speciala pentru fanii companiei Apple. Evenimentul lor avea ca principal scop lansarea noii game de produse printre care si noul iPad Mini, concurentul direct al tabletei de la Google – Nexus 7.

Elementul surpriza s-a pierdut oarescum pe drum deoarece cam toata lumea stia majoritatea detaliilor legate de iPad Mini si cu cateva ore inainte de eveniment s-a aflat si faptul ca se va lansa o a patra generatie de iPad.

Din pacate, plug-in-ul meu de QuickTime din Chrome a dat un mic crush chiar la ora 8, cand incepea conferinta, si am prins doar ultimul sfert de ora. Din fericire, bloggerii de pretutindeni si-au facut treaba si am reusit sa nu pierd nici un detaliu din conferinta.

iPad Mini-ul a fost lansat oficial. O tableta de 7.9″ cu o grosime de doar 7.2mm. Din punct de vedere tehnic, aceasta nu exceleaza, insa procesorul dual-core A5 este mai mult decat suficient pentru o experienta fluenta pe micuta tableta.

Din punct de vedere al design-ului nu s-au schimbat foarte multe, insa impresia generala este una foarte buna. Are un aspect care denota eleganta si da senzatia de clasa. Spatele tabletei duce cu gandul imediat la iPhone 5, pastrand aceeasi combinatie de culori si textura, mai ales in cadrul variantei pe negru.

Un alt favorit al conferintei a fost noul MacBook Pro 13″ cu Retina Display. E mic, subtire, destul de performant si are un display de zile mari. Am avut ocazia sa vad ce inseamna Retina Display pe un MacBook Pro de 15″ si nu pot decat sa imi imaginez ce inseamna acea rezolutie pe un ecran mai mic.

Aspectul neplacut al acestui model de MacBook Pro este lipsa unei placi video dedicate. Imi vine greu sa cred ca va fi un laptop rece avand in vedere rezolutia la care trebuie sa lucreze, dar, aceste lucruri le vom afla in curand. In rest, ca si in cazul MacBook-ului de 15″, si acesta este lipsit de piese in miscare, totul fiind flash-based.

In afara de aceste doua produse, in cadrul aceluiasi eveniment s-au prezentat noul iMac, care vine intr-o forma extrem de subtire, iPad 4th Gen care a primit un mic upgrade in ceea ce priveste hardware-ul (procesorul este acum A6X – prezent si pe iPhone 5 si o mica imbunatatire in ceea ce priveste Wi-Fi-ul) si noul Mac Mini care suporta acum si procesoarele din noua familie Ivy Bridge.

Nu a fost nici pe departe un eveniment fabulos, plin de surprize la care nu se astepta nimeni. Insa, nici nu sunt sigur ca s-a urmarit asa ceva. In afara de iPad Mini, restul produselor au primit upgrade-uri care sunt sigur ca erau asteptate de pasionati de ceva vreme. In ceea ce ma priveste, sunt chiar curios daca va scadea cererea de iPhone 5, avand in vedere avalansa de produse lansate acum. Time will tell!

You may also like...

1 Response

  1. October 30, 2012

    […] atatea conferinte si anunturi ba de la Apple, ba de la Google, a venit vremea celor de la Microsoft sa scoata la suprafata noul lor Windows […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *