Windows Phone 8

Windows Phone 8 a fost oficial anuntat

Dupa atatea conferinte si anunturi ba de la Apple, ba de la Google, a venit vremea celor de la Microsoft sa scoata la suprafata noul lor Windows Phone 8.

Ca si in cazul terminalelor mobile de la Apple sau Google, prea multe detalii nestiute la momentul lansarii oficiale nu erau. Daca este sa vorbim de noul Windows Phone 8, interfata respecta stilul Metro (ex-Metro actual Microsoft Design Language) cu tile-urile specifice.

Din prezentarea pe care o veti vedea in video-ul de mai jos, se pare ca cei de la Windows au pus foarte mult accent pe individualizarea smartphone-ului. Adevarul este ca, daca stam sa comparam homescreen-ul din Android OS si cel din iOS cu cel din WP8, se observa o diferenta clara. Tile-urile active din WP8 sunt un refresh binevenit al widget-urilor prezente in Android OS.

Un alt feature foarte interesant este Data Sense. Cand vine vorba de internet 3G, orice MB conteaza. Data Sense se ocupa exclusiv de acest aspect comprimand paginile web si cautand in permanenta retele Wi-Fi valabile in apropiere.

Unul dintre punctele forte ale platformei Windows 8 este interconectivitatea. In cazul in care aveti un laptop/desktop cu Windows 8 (sau chiar cu Windows 7), un XBOX si un smartphone WP8 lucrurile se simplifica foarte mult. Serviciul cloud al celor de la Microsoft, SkyDrive sincronizeaza in permanenta toate gadget-urile detinute astfel incat puteti continua munca de oriunde v-ati afla!

Sistemul de operare prezentat de Microsoft este cu siguranta unul interesant care merita atentia oricui! Ceea ce ma face cu adevarat curios este daca momentul in care acesta a fost prezentat nu este unul nefavorabil. A fost o perioada aglomerata in care s-au prezentat foarte multe smartphone-uri, update-uri de OS, etc. Din pacate, Windows a avut parte de o perioada destul de indelungata de timp in care nu a mai avut o activitate atat de mare si ar fi pacat sa piarda aceasta batalie.

Mai multe detalii le veti gasi in filmuletul de prezentare de mai jos. Voi ce parere aveti? Asteptati cu nerabdare intrarea in piata din Romania a WP8?

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *