Povestila.ro prezinta: Aventurile lui Moko

Luna Septembrie a acestui an a inceput cu o discutie purtata intre echipa mReady si Alin Popescu, fondatorul celei mai mari platforme de business on-line, AvocatNet. De fapt, adevarul este ca nu am stat la discutii, ci mai degraba am povestit.

Alin si Mira, fondatorii Povestila.ro, au venit cu o idee foarte interesanta de aplicatie pentru noul lor proiect, fiind primul proiect educational din Romania care are integrata tehnologia mobila. Desi pare un pic ciudat, Povestila.ro are o intreaga poveste in spate. Desigur, de obicei pasii premergatori demersului unui proiect poarta nume precum “studiu de piata”, “plan de afacere”, si altele asemenea, insa, in acest caz, le vom strange pe toate sub numele de poveste.

Aceasta poveste din spatele proiectului are in prim plan filozofia biblioterapiei, conform careia, prin ajutorul povestilor, copiii isi pot depasi problemele specifice varstei. Teama de intuneric, de exemplu, poate fi depasita prin raportarea lor la un personaj fictiv ce trece prin anumite experiente care il fac sa realizeze ca, ajutat, are puterea sa isi depaseasca frica.

Acest proiect a reunit specialisti din toate domeniile, de la desenatori pana la psihologi si nutritionisti. Principala latura a proiectului, si anume latura educativa, s-a axat pe cunostiintele acestor specialisti pentru a avea siguranta ca proiectul isi atinge scopul cu brio, acest scop fiind umplerea golului de comunicare dintre parinti si copii intr-un mod extrem de simplu si de eficient.

Exemplul de teama specifica varstei dat anterior nu este unul oarecare deoarece aplicatia mobila Povestila il are ca personaj central pe ursuletul Moko care avea o foarte mare teama de intuneric. Felul in care acesta reuseste sa isi depaseasca aceasta temere ajuta si copiii sa o depaseasca, aplicatia devenind astfel si un instrument educativ pentru parinti.

Aplicatia in sine este foarte interactiva, copilul putand sa asculte povestea sau sa o citeasca. De asemenea, pe langa poveste, exista si jocuri menite sa ajute copiii sa inteleaga mai usor concepte abstracte.

Intr-o nota mai putin formala, unul dintre cele mai emotionante momente, atat pentru noi cat si pentru Alin si Mira, a fost acela in care am mers sa testam aplicatia la o gradinita. Se stie ca feedback-ul viitorilor clienti este cel mai pretios. In cazul nostru, aveam nevoie atat de feedback-ul parintilor, dar, mai ales, de cel al copiilor. Sa vezi o grupa intreaga de gradinita cum se imbulzeste langa o tableta sa se joace cu Moko a fost, de departe, cel mai curat si mai sincer mod de a simti ca munca si ideile tale au o adevarata valoare pentru cei care iti vor folosi pe viitor aplicatia. Cred ca acela a fost momentul in care, si noi, am inteles cu adevarat efectul magic al biblioterapiei.

Aplicatia Povestila poate fi descarcata de pe Google Play si, in curand, va fi gata si site-ul Povestila.ro unde puteti gasi povestile tiparite precum si alte surprize. Cu siguranta este un proiect care merita atat atentia celor mici cat si atentia parintilor. Cu ajutorul tehnologiei si a experientei oamenilor implicati in proiect, Povestila devine un instrument educational care nu numai ca ajuta deopotriva parintii si copii, insa ofera si farmec intregului proces de crestere pe care doar povestile il pot oferi si de care, din pacate, multi dintre noi am uitat o data cu trecerea timpului.

You may also like...

2 Responses

  1. Corbu George says:

    dupa cum se pare aceste povesti vor fi ceva foarte util mai ales parintilor cit si copiilor va multumim frumos ca va dati silinta pentru ca, copiii nostri sa beneficieze de cele mai bune conditii

  2. mReady says:

    Va multumim si noi ca ne urmariti si ne bucuram sincer ca va place initiativa!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *