Review Team Building mReady

Team building is a philosophy of job design in which employees are viewed as members of interdependent teams instead of as individual workers.

Aceasta este definitia unui team building, conform Wikipedia. Mi s-a parut foarte cuprinzatoare si de aceea am ales sa plec de la acest punct. Ceea ce incercam in cadrul mReady este sa mentinem acest cadru de echipe interdependente in permanenta. Din punctul nostru de vedere, omogenitatea unui ecosistem se pastreaza mult mai bine prin aceasta interdependenta. In mod evident, nu ma refer la sarcinile fiecaruia ci pur si simplu la o viziune inchegata si o directie comuna pentru toata lumea.

Cu aceasta definitie, cu un program foarte bine conceput de Andrei Costescu si cu foarte mult entuziasm am pornit, acum mai bine de o saptamana, intr-un teambuilding ce urma sa devina un adevarat punct de reper pentru fiecare dintre noi.

Asa se face ca, pe data de 20 Octombrie, formula mReady s-a mutat pentru un weekend in aerul racoros al Busteniului. Ne-a asteptat o cabana foarte primitoare, numai buna de purtat discutii lungi si de dezbatut ce ne presa pe fiecare. Au urmat doua zile pline de informatii noi, de introspectie si de aflat lucruri noi despre fiecare dintre noi.

Nu voi intra prea mult in detalii insa va pot spune ce am invatat eu in urma aceastei experienta.

Comunicarea este esentiala

Nu te baza niciodata pe presupunerile tale, mai ales cand sunt si alti oameni implicati. Mai bine discuti lucruri stiute de doua ori decat sa afli la final ca au existat informatii de care nu se stia pentru ca ….. era logic ca acestea sa fie deduse.

Feedback-ul este crucial in cadrul unei echipe.

Ai fi surprins sa vezi repercursiunile reale ale actiunilor tale asupra altora. Revenim la ce am spus mai sus, este usor sa le deduci insa presupunerile tale au sanse mari sa nu reflecte realitatea.

Poti fi perceput altfel decat vrei sa fii perceput!

Este o diferenta uriasa intre imaginea pe care crezi ca o ai in fata echipei si cea pe care echipa si-a format-o fata de tine. Exista o sumedenie de calitati (sau defecte, dupa caz) pe care le ai si echipa nu le vede, sau pe care nu stiai ca le ai si echipa le-a observat. Exercitiiu poarta numele de Ferestrele lui Johari si vi-l recomand cu toata caldura! Acesta merita facut in orice organizatie, indiferent de natura ei!

Competenta are 4 pasi.

In procesul de invatare a unei competente noi, o persoana trece prin 4 pasi. Incompententa inconstienta (nu stii ce nu stii), incompetenta constienta (stii ce nu stii), competenta constienta (stii ce stii) si competenta inconstienta (nu stii ce stii – totul pare foarte usor). Intelegerea acestor pasi ajuta la intelegerea motivatiei persoanei in functie de nivelul sau. Este un subiect care trebuie dezbatut atent cu fiecare membru al echipei pentru ca acea crestere de motivatie se poate accelera atat individual cat si printr-un leadership proactiv. Acesti pasi sunt in stransa legatura cu Ferestrele lui Johari, amintite mai sus, si puteti gasi mai multe detalii pe Wikipedia.

Acestea sunt lucrurile care mi-au ramas foarte bine intiparite in minte. Pe langa ele, sunt lucruri care sunt greu de descris in cuvinte. Relatii consolidate, increderea dobandita in fiecare om din echipa mReady si multe altele fac parte din acea ultima categorie. Acestea si multe altele au facut dintr-un simplu team building o experienta la care ma voi raporta de acum in colo!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *