iOS 6 si noul sau AppStore

Noua versiune de iOS (iOS 6) a adus cu sine cateva schimbari. Unele bune (insert good stuff here), iar altele mai putin bune (Apple Maps, noul AppStore, etc). Legat de noile harti ale celor de la Apple nu merita discutat pentru ca sunt sigur ca toata lumea stie aspectele mai putin pozitive legate de acuratetea lor, dar se pare ca nici AppStore-ul nu este lipsit de probleme.

De data aceasta, problemele nu afecteaza in mod direct interesele unui user obisnuit, ci ale unui developer. In versiunile anterioare de iOS, search-ul unei aplicatii returna 5 rezultate pe pagina, iar cu un simplu tap, user-ul putea vedea 25 de rezultate cu usurinta. Acum, AppStore-ul returneaza un singur rezultat pe pagina, facand descoperirea de aplicatii noi mult mai anevoioasa.

Pana la urma ce se intampla cu aplicatiile noi care au multe download-uri de facut pana sa ajunga in Top 5 (sau Top1 acum)? Se pare ca in curand vom vorbi de SEO si in cazul aplicatiilor mobile. Sau mai exista varianta unei bugetarii masive a partii de marketing aferente unei aplicatii.

Oricare ar fi raspunsul la aceasta problema, faptul ca sunt peste 700.000 de aplicatii in AppStore face oricum descoperirea unei aplicatii noi uneori imposibila. Daca peste acest aspect mai punem si un store greoi rezultatele pot fi destul de triste pentru developeri. Si, in fond, de ce nu si pentru useri?

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *