Entuziasmul de acum 10 ani

Recunosc, sunt o fire nostalgica. Acum 2 zile citeam o stire legata de viitoarea lansare a noului telefon/tableta/“phablet” Samsung Note 2. Evident, in stilul caracteristic Samsung, ecranul va fi si mai mare (5.5″), memoria RAM va avea o capacitate de 2GB si procesorul va avea o frecventa gigantica de 1.6 Ghz (quad-core, in cazul in care va intrebati).

Daca e sa analizam doar din punctul de vedere al specificatiilor tehnice, acest telefon/tableta se apropie de un ultrabook, insa, rational vorbind, comparatia nu isi are rostul…inca. Insa aceste date uimitoare m-au trimis instant cu gandul la o stire citita acum 10 ani, intr-o editie a revistei LEVEL, revista care a reusit sa imi ocupe pe parcursul anilor un intreg dulap cu aproape toate editiile incepand de prin anul 2000.

Articolul, scris pe vremea aceea de un redactor genial, dupa parerea mea, si anume BogdanS, prezenta un telefon care a facut mare valva in anii ce au urmat.

Nokia 3410

O data cu lansarea celui de-al II-lea episod din Star Wars, cei de la Nokia s-au gandit ca ar fi bine daca ar produce si ei ceva dedicat acestei noi pelicule. Unul dintre produsele in cauza esti si mobilul din titlu: Nokia 3410.

Este un telefon ce cantareste nu mai mult de 114 grame, cu dimensiunile de 115 x 49 x 22,5 mm. Cu acumulatorul clasic BLC-1 (825mAh), “durata de viata” in modul talktime variaza intre 2 ore si jumatate si 4 ore. In modul standby rezista pana la maxim 260 de ore. Principalul avantaj al acestui model consta in calitatile ecranului (rezolutie mare, grafice animate, 4 linii de text si dinamic layout…).

Functiile memoriei sunt destul de extinse, avand posibilitatea de memorare a 200 de nume si numere de telefon, la care se adauga alte 250 de locatii pe cartela SIM. Ring Tone-urile sunt in numar de 35, la care se adauga alte 7 locatii in care se pot memora propriile melodii create cu ajutorul composer-ului inclus. Servicii ca automatic redial, emergency calls, speed dialing, apel in asteptare, automatic answer, wap browser, alarma, calendar si chiar cel 5 jocuri pentru timpul liber sunt, de asemenea, nelipsite la acest model Nokia.

Specificatiile legate de optiunea de Dual Band nu au fost nici ele ignorate, ba chiar dimpotriva. Noutatea absoluta o reprezinta includerea in meniurile telefonului a unor facilitati ce folosesc tehnologia Java (WAP push, picture editor sau 3D screen saver-e). Acest lucru faciliteaza download-ul ultimelor versiuni de aplicatii sau jocuri, ca sa nu mai amintesc de logo-uri sau ring tone-uri.

Nokia 3410 se gaseste in diferite culori. Compania Nokia ofera si o multime de accesorii si impresionante modele de “fete”…pentru cumparatori.

Revista LEVEL / iunie 2002 / Redactor: BogdanS

A fost pentru mine ca o scurta calatorie in timp, si am reusit sa imi aduc aminte ce asteptari aveam pe vremea aceea de la noile gadget-uri, la ce noutati rezonam si care erau lucrurile care ma lasau intr-adevar cu gura cascata.

Incercati si voi sa cititi acest articol ca si cum ar fi vara lui 2002 si ati asteptat atata timp cu sufletul la gura noul telefon de la Nokia…sau, chiar mai bine, cititi-l ca si cum nici nu v-ati fi asteptat la o asemenea stire.

You may also like...

2 Responses

  1. NbaBogdan says:

    Am si eu inca o biblioteca plina cu Level ! ๐Ÿ˜€

  2. Vlad says:

    Ce tare mi se parea pe vremea aceea un telefon cu vibratie si care sa nu aiba antena scoasa in afara! ๐Ÿ˜€

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *