The Marshmallow Challenge

Saptamanile aceastea au fost intense si productive pentru internii de la mReady. In cele 3 saptamani au avut loc multe activitati la care au participat cei 6 tineri pasionati de aplicatii mobile: Emi, Misha, Alex, Edi, Razvan si Vlad.

Totul a inceput usor, ca de incalzire. Saptamanile au debutat linistit cu tutoriale si prezentari pentru a-si fixa cat mai bine bazele necesare programarii in Android. Evident, unele erau intelese, altele nu. Unele ridicau mai multe intrebari decat altele, insa, oricare ar fi fost rezultatul, internii nu acceptau refuzuri si pana nu au inteles totul cum trebuie, nu s-au dat batuti. Au intrebat in dreapta, au intrebat in stanga, au intrebat si au cautat raspunsul pana au fost multumiti de rezultatul final.

Pe langa aceste training-uri, au urmat discutiile lungi legate de cele 2 aplicatii pe care cei 6 interni le vor realiza in 2 echipe. Pe scurt, discutiile purtate au fost o analiza a celor 2 aplicatii, privita atat din perspectiva posibililor utilizatori, cat si din perpectiva unui developer de aplicatii mobile. A fost nevoie, ce-i drept de multa cafea, pentru ca internii erau nerabdatori sa sara direct la etapa de implementare, de scriere a codului. Aceste zile in care prioritate au avut analiza si planificarea, tinerii s-au simtit ca in sevraj.

Asa ca, pentru a destinge atmosfera si pentru a mai inchega echipele, am avut in saptamana ce a trecut parte de o activitate de teambuilding, cunoscuta si sub numele de “The marshmallow challenge”.

Ce-i drept noi nu am avut parte de marshmallow ci de paine, asa ca putem sa numim activitatea noastra “The bread challenge”. A fost distractiv si extrem de placut sa ii vedem pe cei 6 atat de implicati si competitivi pana si intr-un simplu joculet. Echipa castigatoare a fost cea formata din Emi, Alex si Edi, pentru ca le-a venit ideea sa suspende varful turnului pe care trebuia sa il construiasca din 20 de spaghete, prin intermediul unui fir, de lustra. Au fost creativi, au fost rapizi, au comunicat eficient si au castigat. La final, am incheiat ziua urmarind un clip marca TED, in care este prezentata esenta acestui joculet.

Au fost 3 saptamani pline. Pline de emotie, noi informatii, distractie, dar…si de cafea. Alte surprize noi ii asteapta pe interni, in saptamanile ce urmeaza…Si inca ce surprize!

mReady va recomanda “The marshmallow challenge” !

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *