5 Lucruri pe care le-am invatat la mReady

A fost un an plin, probabil cel mai plin an de cand ma stiu. Am avut sansa sa fac parte dintr-un mediu incredibil, dinamic si plin de avantaje. De departe, ceea ce a contat cel mai mult a fost experienta pe care am reusit sa o acumulez si tot ceea ce am invatat pana acum. Am incercat sa fac o lista de 5 lucruri pe care le-am invatat. Cu siguranta mai sunt multe lucruri pe care nu le-am trecut, dar este un inceput.

Motivatie vs. Disciplina

TED anyone? Respectiv categoria inspiring. Talk-uri tinute de adevarati oratori care te fac intr-adevar sa simti ca poti! Poti sa indeplinesti visele! Ai puterea sa schimbi orice. Sa te schimbi pe tine, sa ii schimbi pe altii, orice iti trece prin cap!

Este foarte adevarat. Ai intr-adevar puterea sa faci orice, insa, motivatia nu este totul. De fapt, in unele cazuri, motivatia este neglijabila.

Ce este cu adevarat important, foarte valoros, dar si foarte greu de obtinut este disciplina!

Exact asa am reactionat si eu. Pana cand am citit acest articol pe care vi-l recomand tuturor! Este un adevarat punct de pornire pentru orice zi pe care v-o doriti productiva!

Importanta rutinei

Se leaga intr-un fel de primul punct. In procesul de autodisciplinare rutina joaca un rol crucial. Genul de rutina productiva care iti asigura continuitatea activitatilor. In fond, o mare parte din ceea ce ai de facut trebuie facut. Rutina elimina intrebarile de genul: “De ce sa fac…?”, “Chiar trebuie facut…?”, “Ce s-ar intampla daca astazi nu as face…?”.

Mail-ul

Pana anul acesta nu foloseam absolut deloc mail-ul. De fapt, mint. Singurul loc in care il foloseam era in form-urile pentru crearea de conturi. Acum a ajuns ceva de care nu ma pot desprinde si imi dau seama pe zi ce trece ca este o modalitate de comunicare foarte eficienta si, de ce nu, a bit classy.

Timesheet

S-au purtat nenumeroase discutii in birou legate de activitati, rutina, disciplina, etc. Una dintre concluziile acestor discutii este timesheet-ul. Asa cum a zis si Mada, in articolul pe care l-a scris despre Questing, conteaza foarte mult sa tii evidenta activitatilor / task-urilor efectuate. Atat din punct de vedere personal, cat si profesional. Pe de alta parte, un timesheet tinut constant iti poate aduce informatii legate de numarul de ore de munca efectiva, perioadele zilei in care esti mai productiv, etc.

A fi implicat VS. A fi dedicat

Probabil unul dintre cele mai importante lucruri pe care le-am invatat consta in diferenta dintre implicat si dedicat. Trebuie sa-i multumesc lui Andrei Costescu pentru aceasta explicatie care m-a facut sa inteleg de ce oamenii dedicati reusesc sa faca minuni, pe cand cei implicati fac lucruri…bune (in cel mai bun caz).

Diferenta este urmatoarea: avem o omleta cu sunca de porc. Pentru aceasta mancare gaina este implicata, in schimb, porcul este dedicat. A murit pentru acea bucatica de sunca, si asa am savurat un mic dejun complet. Oricat pare de amuzant, analogia este evidenta. Mi-am dat seama ca a fi implicat se rezolva cu un minim de efort, dar si rezultatele sunt la fel de mici. Iti doresti cu adevarat ceva? Dedica-te! Asigura-te ca ai facut tot ce ai putut, ba chiar mai mult si atunci te poti astepta ca lucrurile sa se intample asa cum vrei!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *