Un intreg mediu virtual controlat prin Kinect

Kinect-ul a depasit de mult stadiul in care era folosit exclusiv pentru jocurile de XBOX. L-am vazut cu totii in nenumarate ipostaze si lucrurile obtinute prin aceasta tehnologie sunt foarte impresionante.

Daca mai tineti minte filmele SF de acum cativa ani unde oameni de stiinta controlau elemente virtuale prin simpla miscare a mainilor, acest lucru este posibil de ceva vreme. In aceeasi categorie de utilizare a Kinect-ului se afla si proiectul celor de la 3Gear Systems.

Se folosesc 2 camere Kinect pentru o mai mare acuratete, iar acestea permit prin intermediul SDK-ului lansat de ei controlarea unui mediu complet virtual prin miscarea mainilor. Ca si concept, nu este ceva revolutionar, insa, acesta poate fi extins intr-o multime de domenii ca medicina, proiectarea, etc. Este o tehnologie extraordinara care isi mareste aria de influenta prin astfel de proiecte. Aruncati o privire peste filmul lor de prezentare si, chiar daca este in stadiul beta, potoliti-va curiozitatea si cu SDK-ul lor pentru ca se pot face o groaza de lucruri interesante. In fond, singura limita este imaginatia fiecaruia!

Sursa: Endgadget.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *