Cum afecteaza gadget-urile mediul

Suntem cu totii pasionati de tehnologie, smartphone-uri, tablete, laptop-uri performante si lista poate continua la nesfarsit. Evident, cele care ne atrag si fac parte din categoriile de mai sus sunt cele care sunt foarte usoare si foarte performante (si au un raport calitate/pret cat mai convenabil).

Spre exemplu, in primul weekend de la lansarea iPhone 5, s-au vandut 5 milioane de unitati, ceea ce reprezinta un scor record pana si pentru Apple.

Ne-am obisnuit sa gandim la scara foarte larga, sa tratam totul foarte statistic (la nivelul milioanelor), insa, cum stam totusi cu smartphone-urile vandute deja? Sau cu gadget-urile de ultima ora care sunt inlocuite? Toate aceste minuni tehnologice de care ne bucuram zi de zi sunt facute din materiale rare. Asa cum sugereaza si numele (rare) vorbim de elemente care trebuie folosite foarte atent.

Utilizarea atenta si industria (vezi cazul de fata) nu fac niciodata casa buna. Ma jos aveti un infografic legat de aceste materiale rare si cum afecteaza industria aceste rezerve.

Sursa: Mashable

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *