Trecutul fiecaruia intr-un QR

Daca mai tineti minte postul de acum cateva saptamani legat de implicarea social media in biserica, se pare ca, intr-un fel sau altul, tehnologia ne poate urmari in majoritatea locurilor sfinte in care ne ducem, usor, usor, cu totii.

Fara nici o intentie de a fi macabru, locul sfant la care ma refer acum este cimitirul.

Cati dintre voi aveti un smartphone? Raspunsul este multi. Cati dintre cei cu smartphone au scanat macar o data un QR-code? Raspunsul este si aici, majoritatea. Luand in considerare aceste date, orasul Roskilde din Danemarca, a dus intregul concept de Quick Response la un alt nivel.

Daca vreodata vizitati acest oras si sunteti indeajuns de curiosi incat sa intrati si intr-un cimitir de acolo, sa nu va mirati daca veti vedea coduri QR puse pe placi de portelan si asezate langa obisnuitele morminte.

Codul QR aferent fiecarui mormant, o data scanat, va va redirectiona pe o pagina web ce va cuprinde un mic bio al celui decedat. Se pare ca nu este vorba numai de text simplu, ci si filmulete si parti audio. Toate acestea fiind menite sa ofere o viziune cat mai de ansamblu asupra vietii sale.

Serviciul acesta costa 123 $ si este foarte bine primit. Incepand cu cetatenii de rand ai acelui oras care considera ca este o modalitate foarte buna de a comemora pe cineva si de a invata urmasii cu o mai mare acuratete toate aspectele legate de viata sa, si terminand cu consilii ale bisericilor locale si proprietarii de business-uri funerare. Cu totii vad aceasta tehnologie foarte benefica din toate punctele de vedere!

Ca o parere personala, consider ca este o abordare foarte curajoasa din partea localnicilor. Toate aspectele legate de aceasta zona (moartea celor dragi,etc) sunt foarte sensibile. Cu toate acestea, ma bucur ca oamenii au reusit sa vada latura pozitivia a acestei tehnologizari, sa-i spunem. Intr-adevar, poate aduce un plus foarte mare pentru cunoasterea istoriei stramosilor fiecaruia si poate fi un mod inedit de a-i comemora corespunzator pe cei dragi!

Via: Digital Trends.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *