The New Apple iPhone 5

Noul iPhone 5 a fost anuntat oficial

Ieri, 12 Septembrie, in cadrul conferintei Apple, a fost anuntata noua gama de produse, printre care si cel mai asteptat smartphone al anului, iPhone 5.

Se pare ca toate zvonurile si pozele leak-uite nu au fost foarte departe de adevar. Noul smartphone al companiei cu logo fructifer respecta intr-o mare masura specificatiile pe care le banuiam de ceva vreme.

Voi incerca sa trec cat mai concis prin toate detaliile de care aveti nevoie daca v-ati gandit sa luati in considerare achizitionarea unui nou terminal mobil in viitorul apropiat.

Design

Gasindu-mi locul de zi cu zi intr-o companie plina de programatori, voi incepe cu detaliile tehnice. Cele mai tehnice!

  • Grosimea telefonului este de 7.6 mm
  • Greutatea telefonului este de 112 g
  • Volumul telefonului este de 3.31 inch

Acum sa trecem la detalii mai non-tehnice. In cadrul prezentarii, s-a vorbit si despre faptul ca noul iPhone este cel mai usor si cel mai subtire iPhone de pana acum. Evident, ca acest lucru sa fie posibil, toate componentele din interiorul sau sunt mult mai mici. Din pacate (sau din fericire, nu pot sa imi dau seama inca) asta a implicat si schimbarea formatului de SIM. Nano SIM-ul folosit in viitoarele terminale va fi cu 40% mai mic decat Micro SIM-ul folosit precedent.

Un aspect foarte interesant (si necesar, dupa parerea mea) este faptul ca design-ul castilor a fost complet schimbat! Imi este foarte greu sa le descriu in cuvinte. Tot ce pot sa spun este ca arata foarte bine, si am o banuiala ca sunt foarte comode.

Display

Unul dintre cele mai sensibile puncte este display-ul. Smartphone-urile Android au pus accentul exact pe aceste element, venind cu ecrane din ce in ce mai mari, pe cand, Apple a ramas fidel unui ecran care a ramas destul de mic comparativ cu alte telefoane.

Vestea buna? iPhone 5-ul are un ecran mai mare.
Vestea proasta? E doar mai inalt.
Vestea buna? Conform prezentarii, densitatea este mult mai mare (326 ppi).

Cel mai probabil, pentru cei care vor pune mana pe un astfel de smartphone, efectul va fi asemanator cu cel oferit de iPad 3 sau de MacBook Pro-urile cu Retina Display. Fidelitatea culorilor este atat de impresionanta incat, orice ecran ai vedea dupa, simti diferentele imediat.

Technical Specs

Ca sa incheiem in acelasi ton ingineresc in care am inceput, iPhone 5 va dispune de aceeasi cantitate de memorie ca si precedentul sau, adica 1GB. Procesorul cu care vine echipat este un A6, pentru care, din pacate, nu am gasit frecventele sau numarul de core-uri. Daca stiti cumva, va astept cu cea mai mare placere cu un comentariu.

Daca ar fi sa-i ascultam, noul procesor A6 ar trebui sa fie de pana la 2x mai puternic decat A5-ul. De asemenea, pe langa puterea de procesare, A6 sta foarte bine si la capitolul consum. Bateria noului iPhone ne va sta alaturi timp de 8 ore de convorbiri sau LTE si pana la 10 ore de redat continut video.

A tresarit cineva adineauri? Oricare ar fi raspunsul, iPhone 5-ul dispune de LTE. Pentru cei foarte curiosi, LTE-ul este, teoretic, capabil sa atinga viteze de 100Mbps. Da, cam cat net-ul de la RDS.

In ceea ce priveste camera, nu s-au schimbat foarte multe. Acum se pot face si poze panoramice. Siri este si ea prezenta pe noul telefon…si cam atat…

Sunt convins ca am omis cateva aspecte, dar, din punctul meu de vedere, cam acestea sunt cele mai importante lucruri de luat in considerare. Personal, nu sunt foarte uimit, si sincer, ma asteptam la mult mai multe. In orice caz, in toamna anului acesta vom reveni cu o parere, mult mai obiectiva!

You may also like...

2 Responses

  1. October 3, 2012

    […] exemplu, in primul weekend de la lansarea iPhone 5, s-au vandut 5 milioane de unitati, ceea ce reprezinta un scor record pana si pentru […]

  2. October 24, 2012

    […] un aspect care denota eleganta si da senzatia de clasa. Spatele tabletei duce cu gandul imediat la iPhone 5, pastrand aceeasi combinatie de culori textura, mai ales in cadrul variantei pe […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *