O masina? De ce nu un robot!

Pentru toti cei pasionati de seria Transformers sau chiar de jocurile Mechwarrior au de astazi un vis implinit.

Echipa de japonezi denumita Suidobashi Heavy Industry a scos astazi la vanzare robotul Kuratas. Este un robot ce poate fi “pilotat” de catre un om ce va sta exact ca in filmele SF in scaunul din pieptul robotului. De asemenea acesta poate fi “pilotat” si remote.

Robotul are o inaltime mai mare de 3,6 metri si cantareste peste 4,5 tone. Pretul de pornire pentru o astfel de achizitie este de 1,3 milioane $, ulterior putand fi adaugate accesorii ca arme, scuturi sau chiar schimbarea culorii. Fiecare dintre aceste accesorii au pretul cuprins intre 50.000 si 80.000 $.

Personal, este o veste care m-a socat intr-o oarescare masura. Pe deoparte, latura mea care iubeste tehnologia zambeste si se bucura ca multe filme la care m-am uitat cu o deosebita placere au prins viata. Pe de alta parte, ma tem. Ne apropiem din ce in ce mai mult de o zona periculoasa in care suntem interesati doar de creatia unor instrumente tehnologice si mai mari, si mai puternice, fara sa ne gandim insa la consecinte. Nu spun ca cei de la Suidobashi au creat un robot care se va intoarce impotriva omenirii…insa este un drum destul de periculos si se stie ca un instrument are un grad mai mare sau mai mic de risc in functie de cel care il manuieste.

Va las sa va uitati la filmuletul de prezentare si va asteptam cu mare interes parerea si aici si pe pagina de Facebook!

Via: Kotaku

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *